Rahapeliongelma

Rahapeliongelma voi kehittyä kenelle tahansa. Sitä voidaan hoitaa ja siitä on tutkittua näyttöä. On tärkeää hakea apua ajoissa – ota yhteys Addiktumiin!

rahapeliriippuvuus

Rahapeliriippuvuus kuuluu ns. toiminnallisiin riippuvuuksiin ja rahapeliongelma voi kehittyä kenelle tahansa liiallisen pelaamisen seurauksena. Sen olennaisin piirre on toistuva rahapelaaminen, joka jatkuu ja lisääntyy haitoista huolimatta. Pelaaminen voi johtaa huomattaviin taloudellisiin ja sosiaalisiin ongelmiin.

Rahapeliriippuvuuteen liittyy usein samanaikainen mielenterveyden häiriö tai päihdeongelma. Suomessa arvioidaan olevan yli 100 000 ihmistä, joille rahapelaaminen on ongelma ja heistä noin kolmanneksella on rahapeliriippuvuus. Kynnys hakeutua hoitoon on korkea. Sen esteenä on usein häpeä ja ongelman salailu. Apua on tärkeää hakea ajoissa, sillä ongelman pitkittyminen voi lisätä haittoja entisestään.

Rahapeliongelmaa voidaan hoitaa ja siitä on tutkittua näyttöä. Ensisijainen hoitovaihtoehto on yleensä rahapeliriippuvuudesta kärsivän henkilön yksilölliset tarpeet huomioon ottava terapeuttinen hoito, mutta toisinaan myös lääkehoitoa voidaan käyttää tukena.

rahapeliriippuvuuden hoito-ohjelma

Addiktum klinikan rahapeliriippuvuuden hoito-ohjelma koostuu terapeutin tapaamisista sekä tarvittaessa lääkärikäynneistä. Hoito pohjautuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, joka on tällä hetkellä rahapeliriippuvuuden vaikuttavin hoitomuoto. Tarvittaessa myös lääkitystä voidaan käyttää osana hoitoa.

Hoidon aikana potilasta tuetaan tekemään muutos rahapelaamisessa, vähentämään sitä tai lopettamaan pelaaminen kokonaan. Hoidon alussa tunnistetaan, minkälaiset tilanteet lisäävät pelaamista ja minkälaisia keinoja pelaamisen vähentämiseksi tai rajoittamiseksi voidaan yhdessä työskennellen löytää – pelaamisen hallintaan haetaan ymmärrystä kognitiivisia prosesseja tarkastellen.

Hoito-ohjelma sisältää 10 vastaanottoa ja sen hinta on 1980 euroa.

Käytössämme on Klarna-maksujärjestelmä. Voit halutessasi maksaa laskun kerralla tai tarvittaessa joustavasti erissä haluamasi aikana.

Tutustu Klarnan maksumahdollisuuksiin ja ehtoihin.

Varaa puhelinaika ilmaiseen infokeskusteluun

Jos alkoholin käyttö tai pelaaminen askarruttaa sinua tai läheisiäsi, jutellaan asiasta! Pienikin tapojen tarkistus on helpommin toteutettavissa ammattilaisen tuella. Muutos on aina mahdollisuus ja uuden alku.

Varaa puhelinaika ilmaiseen infokeskusteluun! Soitamme sinulle.
Arvioidaan yhdessä tilannetta ja mietitään, miten voimme sinua tukea.

Vähemmällä selviää.
ADDIKTUM KLINIKKA

Addiktum klinikka on alkoholi- ja peliriippuvuuden hoitoon erikoistunut yksityinen lääkäritalo. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Turussa.

Addiktum klinikka Helsinki

Fredrikinkatu 29 A (4. krs), 00120 Helsinki
Puhelin: 044 240 6541
Sähköposti: helsinki@addiktum.fi

Addiktum klinikka Turku

Eerikinkatu 20 b B 20, 20100 Turku
Puhelin: 044 240 6541
Sähköposti: turku@addiktum.fi