Addiktum klinikka

Vähemmällä selviää.

Varaa puhelinaika ilmaiseen infokeskusteluun

Jos alkoholin käyttö tai pelaaminen askarruttaa sinua tai läheisiäsi, jutellaan asiasta! Pienikin tapojen tarkistus on helpommin toteutettavissa ammattilaisen tuella. Muutos on aina mahdollisuus ja uuden alku.

Varaa puhelinaika ilmaiseen infokeskusteluun! Soitamme sinulle.
Arvioidaan yhdessä tilannetta ja mietitään, miten voimme sinua tukea.

Tiedote koronaepidemiaan liittyen

Koronaepidemiasta huolimatta toimintamme jatkuu tällä hetkellä normaalisti ja vastaanotolle voi tulla. Jos kuitenkin kärsit hengitystieinfektion (yskä, nuha, kurkkukipu ym) oireista tai epäilet itselläsi koronatartuntaa, siirrä vastaanottoa eteenpäin. Sairaana ei saa tulla vastaanotolle.

Vastaanotto on mahdollista pitää myös puhelimitse. Lähetä tällöin vastaanottajallesi sähköposti osoitteeseen etunimi.sukunimi@addiktum.fi ja viesti ”Haluan, että vastaanotto pidetään etänä ja vastaanottaja soittaa minulle numeroon (oma puhelinnumero)”.

Päivitämme ohjeistusta tilanteen ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Epidemian aikana noudatamme vastaanotollamme tehostettuja hygieniatoimia.

Addiktum klinikka

AUTTAJAT

Me Addiktum klinikan auttajat olemme asiantuntijoita; lääkäreitä ja terapeutteja, mutta ennen kaikkea ihmisiä. Emme tuomitse emmekä kategorisoi. Keskitymme tukemaan sinua ja kuljemme rinnalla.

KESKUSTELU

Ovatko varpaasi vasta kastuneet vai oletko jo kurkkuasi myöten täynnä? Kun huomaat pohtivasi riippuvuutta, on aika pysähtyä miettimään. Olemme täällä sinua varten. Jutellaan! #kevytkeskustelu

VÄHENTÄMINEN

Tuntuuko, että liika alkaa olla liikaa? Muutoksen ei tarvitse olla dramaattinen, kunhan suunta on oikea. Kolme on jo vähemmän kuin neljä. Edetään rauhassa – liiallinen ehdottomuus vain rasittaa.

KEINOT

Tiesitkö, että riippuvuutta voidaan hoitaa myös lääkityksellä? Läheskään aina ei ole tarvetta pitkään terapiaan; ammattimaisesti tuettu suunnan muutos on monille täysin riittävä.

HOITO ADDIKTUM KLINIKASSA

Addiktum klinikka on alkoholi- ja peliriippuvuuden hoitoon erikoistunut yksityinen hoitopaikka. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä ja Turussa. Hoito perustuu yksilölliseen, kokonaisvaltaiseen arviointiin ja koostuu päihdelääkärin sekä terapeutin vastaanottokäynneistä.

Hoito Addiktum klinikassa perustuu tutkittuun tietoon. Yhdistämme kognitiivisen käyttäytymisterapian ja tarvittaessa Käypä hoito -suosituksen mukaisen lääkehoidon.

Uskomme, että potilaslähtöinen lähestymistapa on hyvän hoitosuhteen perusta. Työskentelemme yhdessä potilaan kanssa hänen tavoitettaan tukien: joillekin sopii täysraittius, toiset asettavat tavoitteekseen alkoholinkäytön vähentämisen ja hallitun käytön. Suunnittelemme hoidon yhteistyössä potilaan kanssa.

Riippuvuuden tuoma häpeä voi vaikeuttaa hoitoon hakeutumista. Tuomitseminen ei edistä toipumista – siksi työotettamme kuvaavat tuki, myötätunto ja ymmärtäminen.

ALKOHOLIRIIPPUVUUS
Alkoholinkäyttö on terveellä pohjalla, jos määrät ovat alle riskirajojen ja juominen pysyy ajatuksissa taka-alalla. On tärkeää, että muut kiinnostuksen kohteet ja mielihyvän lähteet ovat elämässä etusijalla. Liiallinen alkoholinkäyttö voi aiheuttaa monenlaisia oireita ja sairauksia; uniongelmia, masennusta, ahdistusta. Runsas alkoholin käyttö haittaa monien yleisten sairauksien, kuten verenpainetaudin tai diabeteksen hoitoa.

Aika ajoin on hyvä pysähtyä arvioimaan omaa alkoholinkäyttöä ja sen vaikutuksia elämään ja terveyteen. Kun elimistö oireilee, alkoholin vähentäminen on viisasta. Riskirajojen ylittävän juomisen vähentäminen kannattaa aina ja sillä on myönteisiä vaikutuksia terveyteen.

Jos alkoholinkäyttö askarruttaa sinua tai läheisiäsi, tule juttelemaan. Alkoholiongelman hoitoon löytyy keinoja, ja jo pienikin tapojen tarkistus on helpommin toteutettavissa ammattilaisen tuella. Muutos on aina mahdollisuus ja uuden alku.

RAHAPELIRIIPPUVUUS

Rahapeliriippuvuus kuuluu ns. toiminnallisiin riippuvuuksiin ja se voi kehittyä kenelle tahansa liiallisen pelaamisen seurauksena. Sen olennaisin piirre on toistuva rahapelaaminen, joka jatkuu ja lisääntyy haitoista huolimatta. Pelaaminen voi johtaa huomattaviin taloudellisiin ja sosiaalisiin ongelmiin.

Rahapeliriippuvuuteen liittyy usein samanaikainen mielenterveyden häiriö tai päihdeongelma. Suomessa arvioidaan olevan yli 100 000 ihmistä, joille rahapelaaminen on ongelma ja heistä noin kolmanneksella on rahapeliriippuvuus. Kynnys hakeutua hoitoon on korkea. Sen esteenä on usein häpeä ja ongelman salailu. Apua on tärkeää hakea ajoissa, sillä ongelman pitkittyminen voi lisätä haittoja entisestään.

Rahapeliongelmaa voidaan hoitaa ja siitä on tutkittua näyttöä. Ensisijainen hoitovaihtoehto on yleensä rahapeliriippuvuudesta kärsivän henkilön yksilölliset tarpeet huomioon ottava terapeuttinen hoito, mutta toisinaan myös lääkehoitoa voidaan käyttää tukena.

KOKEMUKSIA ADDIKTUM KLINIKASTA
Ohjelma toimii

”Juomiseni oli kehittynyt todelliseksi ongelmaksi. Se haittasi sekä työ- että perhe-elämääni. Täysraittius oli minulle ainoa realistinen vaihtoehto, ja lääkehoidon ja terapeuttisen tuen avulla onnistuin tavoitteessani.”

Mies, 63 v

Lääke auttaa

”Lääke todella toimii – jo ensimmäisten kertojen jälkeen huomasin, etten enää ollutkaan ensimmäisenä täyttämässä lasia. Hallinnan tunne kasvoi ja koin onnistuvani. Terapia auttoi minua tarkastelemaan tilannettani. Keskustelut vahvistivat huomioitani, tämä oli kuin tutkiskelumatka minuuteeni. Hyvä investointi itseeni ja elämänlaadun parantamiseen.”

Nainen, 53 v

Ei enää krapulaa

”Parasta on se, ettei minua tuomittu. Ymmärsin, ettei ole kyse moraalista, vaan lääketieteellä perusteltavissa olevasta alkoholin himosta. Hoito oli vaivatonta. Aloitin lääkkeen käytön, ja jo kuuden viikon päästä muutos oli selkeä ja alkoholin himo väheni. Minun ei tarvitse enää kärsiä krapulasta, enkä tarvitse pilleriä joka kerta alkoholia nauttiessani.”

Mies, 37 v

Vähemmällä selviää.
ADDIKTUM KLINIKKA

Addiktum klinikka on alkoholi- ja peliriippuvuuden hoitoon erikoistunut yksityinen lääkäritalo. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Turussa.

Addiktum klinikka Helsinki

Fredrikinkatu 29 A (4. krs), 00120 Helsinki
Puhelin: 044 240 6541
Sähköposti: helsinki@addiktum.fi

Addiktum klinikka Turku

Eerikinkatu 20 b B 20, 20100 Turku
Puhelin: 044 240 6541
Sähköposti: turku@addiktum.fi